Hotels in Barcelona

In Barcelona zijn er honderden hotels te vinden. Of je nou een budget hotel zoekt of een 5-sterren hotel in Barcelona, voor elke prijsklasse is er wel iets te vinden. Via onze site vind je binnen enkele minuten je dream hotel Barcelona. Barcelona bestaat uit 10 districten met elk zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Het metrostelsel en de verspreiding van de bezienswaardigheden in Barcelona zorgen ervoor dat je niet per se in het hart van het centrum hoeft te verblijven. Zo is het stadion van FC Barcelona in het district Les Corts in het westen van Barcelona en de het strand in het oosten in het district Sant Martí. Hieronder volgt een overzicht van enkele districten, de wijken en de belangrijkste bezienswaardigheden, zodat je de beste locatie voor jouw verblijf kan kiezen. Boek daarna gemakkelijk via het zoekmenu van deze pagina naar de hotels.

Ciutat Vella, Centrum Barcelona

Ciutat Vella is het historisch centrum van Barcelona en bestaat uit de wijken:

  • Barrio Gótico
  • El Borne
  • El Raval
  • Barceloneta

In Barrio Gótico vind je de meest oude gebouwen van Barcelona. Het bekende Barcelona Cathedral, of in het Nederlands de Kathedraal van het Heilige Kruis en Sint Eulalia, staat midden in deze wijk. De wijk bestaat uit kleine steegjes en pleintjes waar je authentieke Spaanse en Catalaanse restaurantjes en winkeltjes tegenkomt. In deze stegen vind je ook veel kleine hotels en hostels, en aan de grotere wegen, zoals Carrer de Jaume I, vind je de luxere hotels. Vanaf deze wijk reis je gemakkelijk met metrolijn L4 naar het strand.

El Borne zit vol met winkels, barretjes en restaurant. In Passeig del Born zijn er tientallen barretjes en eetgelegenheid en de straat staat in de avond vol met mensen die gezellig aan het drinken en kletsen zijn. In El Borne is ook het grootste stadspark van Barcelona: Parc de la Ciutadella. In dit park kun je ontspannen rondwandelen en genieten van de vele straatartiesten, de dierentuin van Barcelona en het Cascada Monumental.

Tussen de wijken El Raval en Barrio Gótico loopt de bekende Las Ramblas. De straat is een grote trekpleister voor toeristen vanwege de vele winkeltjes, de levende standbeelden, bloemenwinkels, theaters en restaurants. In het multiculturele El Raval vind je tegenwoordig hippe restaurants en ateliers van vele kunstenaars. In deze wijk ligt ook de Mercado de la Boqueria, de grootste markt van Spanje en een van de grootste ter wereld. Groenten, fruit, specerijen, vleeswaren, verse sappen en nog veel meer zijn te vinden in de markt. Hoewel de wijk in het centrum ligt, bestaat het grootste deel van de bevolking uit immigranten uit vooral Afrika en het Indisch subcontinent. Deze groepen hebben hun cultuur meegenomen waardoor El Raval een van de veelzijdigste wijken van Barcelona is.

Barceloneta ligt aan het strand en heeft vele mooie hotels aan het strand. Ook de grootste clubs zoals Pacha en Opium zijn hier te vinden.

Eixample

De wijk Eixample vanuit de lucht.

Eixample is een georganiseerde wijk om het oude centrum van Barcelona heen. Als je op een kaart kijkt zie je de kenmerkende achtkantige blokken huizen en de straat Avenida Diagonal. In deze wijk staan ook Antoni Gaudí’s grootste meesterwerken. De Sagrada Familia is in het meest noordelijke deel van de wijk te vinden en Casa Batlló en Casa Milà liggen in de wijk met de grootste en duurste winkels: Passeig de Gracia. In deze wijk zijn vele hotels met 4- en 5-sterren.

Sant Martí

Sant Martí is de wijk aan het strand en is de plek waar de grote hotels zoals Hilton, AC Hotel en Princess zijn gevestigd. In de Diagonal Mar vind je de populairste winkelketens zoals Primark, Zara en H&M. Maar ook voor een avondje uit eten of in de bioscoop kan je terecht in het enorme winkelcentrum.Bezoekers van Barcelona die vooral aan het strand willen liggen en in de middag de stad willen bekijken boeken een hotel in dit district. Met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk naar het centrum van Barcelona.