Hotels in Girona

In Girona zijn er tientallen hotels te vinden. Of je nou een budget hotel zoekt of een 5-sterren hotel in Girona, voor elke prijsklasse is er wel iets te vinden. Online zijn er veel sites om je dream hotel in Girona te vinden. De meest handige plek om een hotel te zoeken is in het centrum. Veel hotels in Girona liggen dicht bij de rivier Riu Onyar. Langs deze rivier aan de oostkant ligt ook de Joodse wijk El Call, waar de meeste hotels in de buurt zijn gevestigd. In deze wijk zijn verschillende hotels te vinden, zoals het Marriot en het DoubleTree hotel van Hilton.Vanaf daar kun je gemakkelijk reizen naar de meeste bezienswaardigheden in Girona. Overnachten in Girona hoeft dus niet per se duur te zijn, er zijn al hotels waar je kan verblijven voor € 45 per nacht. Boek gemakkelijk je hotel in het linkermenu. Vul je locatie in en de reisdata en wij laten je de beste opties zien. Op deze pagina geven wij informatie over de type kamers in Hotels, de betaalwijze, de faciliteiten,

In welke wijk boek ik een hotel in Girona?

In Girona heb je meerdere wijken en straten die je moet bezoeken. Een hotel in de buurt van deze plekken is een aanrader. Je bent dan gemakkelijk bij je favoriete plekken, maar als je even de tijd wilt nemen om te rusten kun je dit doen in je hotel. Op de volgende plekken vind je vele bezienswaardigheden, architectuur, kleine steegjes, restaurants, winkels en nog veel meer.

Joodse Wijk in Girona

De Joodse Wijk, of El Call, is het oudste gedeelte van Girona. De Kathedraal van Girona, Catedral de Santa Maria de Girona, is te vinden in dit gedeelte van de stad. De kathedraal is in 2007 vernoemd tot een van de zeven wonderen van Catalonië. De kathedraal werd al vanaf de 11e eeuw gebouwd en, na enkele aanpassingen en een uitbouw, in de 18e eeuw afgerond. De wijk is gebouwd tegen een heuvel aan, waardoor er vele kleine steegjes, pleintjes en trappen zijn. Benieuwd waarom de wijk de Joodse Wijk heet? In de wijk staat ook het Joods Museum, waar je alles leert over de geschiedenis van Girona en de Joodse bevolking.

La Rambla de la Libertad

Deze straat is ten oosten van de rivier Onyar en heeft een heleboel winkels. Er zijn onder andere leuke boetiekjes, banken en een breed aanbod aan restaurants. Uiteraard zijn hier ook hotels gevestigd, waaruit je gemakkelijk ook de rivier Onyar zelf kan bezichtigen. Aan deze rivier zijn de typische hangende huisjes. De huizen aan deze rivier zijn niet naast de rivier, maar letterlijk boven. De huizen zijn allemaal in verschillende kleuren, dus vergeet hier niet te stoppen om een leuke foto te maken.

Parc de la Devesa

Dit park is enkele honderden meters van het centrum afgelegen, maar je belandt hier wel in een totale oase van rust. Het park heeft honderden bomen en is 40 hectares groot. Het park is gelegen tussen de drie rivieren in Girona: de Ter, Gúell en de Onyar. In het park zijn ook enkele open velden waar men aan sport doet of van de zon geniet. Elke week is hier ook de markt te vinden en een keer per jaar is hier de kermis van Girona.

Faciliteiten Hotels Girona

Hotels in Girona bieden de meeste benodigdheden aan. Uiteraard hangt het van je hotel en kamer af wat er wel en niet inbegrepen is. De meeste hotels hebben de volgende faciliteiten:

  • Airconditioning
  • Bad
  • Flatscreens
  • Excursiebalie
  • Lift
  • WiFi
  • Terras
  • Voorzieningen voor gehandicapten
  • Parkeerplaatsen

Hotels betalen in Girona

In Spanje betaal je gewoonlijk per creditcard. Via onze website kun je betalen met iDEAL, Bancontact Mister Cash, PayPal, Mastercard, Visa en nog veel meer. Meestal wordt je gevraagd om alleen nog de toeristenbelasting in het hotel zelf te betalen. Dit kan in cash of met je debit/creditcard.