Hotels in Londen

In Londen zijn er honderden hotels te vinden. Of je nou een budget hotel zoekt of een 5-sterren hotel in Londen, voor elke prijsklasse is er wel iets te vinden. Via onze site vind je binnen enkele minuten je dream hotel Londen. In Londen heb je vele districten en wijken. Hieronder volgen de populairste wijken waar je het best een hotel boekt.

Notting Hill

Door de bekende film Notting Hill met Julia Roberts is de wijk populair geworden. Notting Hill is een trendy artistieke wijk in Londen. De wijk is gebouwd op een heuvel en is geschikt voor een leuke wandeling. In deze wijk wordt in augustus de Notting Hill Carnival gehouden. Dit evenement trekt jaarlijks miljoenen bezoekers naar de wijk om deel te nemen aan de activiteiten en festiviteiten. Naast de muziek en de eetkraampjes is de optocht de grote trekpleister. In de wijk vind je Victoriaanse huizen, leuke boetiekjes en restaurants met een breed en cultureel aanbod.

Westminster

Vanuit Westminster werd heel Groot-Brittannië vroeger geregeerd. De highlights van deze wijk zijn onder andere het koninklijk paleis, het parlementsgebouw en de regeringsgebouwen. Naast Houses of Parliament, oftewel het Palace of Westminster, staat de bekende Big Ben. Wist je dat alleen het klokuur van de toren Big Ben heet? En niet de toren zelf? De toren is een onderdeel van het Palace of Westminster. In Westminster vind je ook het Buckingham Palace en de kerk Westminster Abbey. Voor kunst en cultuur bezoek je Tate Britain, St James’s Park, Kensington Gardens, Green Park en Hyde Park.

Covent Garden

In het centrum van deze wijk is een voormalig groentehal, die tegenwoordig wordt gebruikt voor winkeltjes en eetgelegenheden. In de wijk zijn vele straatmuzikanten en artiesten aanwezig die de bezoekers vermaken. In Covent garden ligt ook het Royal Opera House. Dit is een van de bekendste, misschien dé bekendste, operahuizen in de wereld. In het London Transport Museum leer je alles over de geschiedenis van het transport en bekijk je zeldzame trams, bussen en metro’s.

The City

Het oudste deel van Londen is in de wijk The City. De Romeinen begonnen hier de nederzetting Londinium. Voor de Tower of London, St Paul’s Cathedral en de Tower Bridge moet je hier zijn. Naast de historische gebouwen zijn hier ook moderne en futuristische gebouwen te vinden. Wegens de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog is een deel van The City verwoest, waardoor er op die plekken nieuwe gebouwen zijn gebouwd.

Soho

Soho is dé wijk voor restaurants, cafés en barretjes. Deze wijk zit er bomvol mee! Vroeger was Soho de wat mindere wijk van Londen. Veel kunstenaars, bohemiens, prostituees en criminelen woonden in deze wijk. Tegenwoordig is de reputatie beter en trekt de wijk vele bezoekers. In het zuiden van de wijk is Chinatown, waar je geniet van aziatische gerechten en winkeltjes.

West End

West End is de theaterwijk van Londen. In de wijk zijn tientallen theaters, variërend van grote theaters tot kleinere, te vinden. De belangrijkste winkelstraat van Londen, Oxford Street, ligt ook gelegen in West End. Op de bekende pleinen Leicester Square, Trafalgar Square en Piccadilly Circus is er altijd wat te doen. Er zijn vele restaurants, cafés en barretjes gelegen op en rondom deze pleinen.