Hotels in Madrid

In Madrid zijn er honderden hotels te vinden. Of je nou een budget hotel zoekt of een 5-sterren hotel in Madrid, voor elke prijsklasse is er wel iets te vinden. Via onze site vind je binnen enkele minuten je dream hotel Madrid. In Madrid heb je vele districten en wijken. Hieronder volgen de populairste wijken waar je het best een hotel boekt.

Sol

Sol ligt in het centrum van Madrid en is ook het drukst bezochte deel van de stad. In deze wijk zijn er vele historische pleinen en gebouwen te vinden. In het midden van de wijk is het bekende plein Puerta del Sol. Vanuit hier reis je gemakkelijk per metro naar de verschillende bezienswaardigheden in Madrid. Vanaf dit plein bezoek je ook gemakkelijk de grote winkelstraten met alle bekende winkels. Naast winkels zijn er ook vele restaurants, cafés en terrassen te vinden in deze wijk. Het prachtige plein Plaza Mayor en het enorme kathedraal De La Almudena zijn ook te vinden in Sol.

Huertas

Huertas is een traditionele wijk ten zuidoosten van de Gran Via. Tijdens de Gouden Eeuw waren de meeste schrijvers en dichters aanwezig in deze wijk. Het theater Ballet Flamenco kun je ook vinden in de wijk. De wijk staat ook bekend om de livemuziek in de verschillende cafés en tapasbars.

La Latina

La Latina is het oudste gedeelte van Madrid en dit kun je zien aan de kleine straatjes die kriskras door elkaar lopen. Tijdens je ontdekking van deze wijk zul je prachtige kerken en pleinen vinden. San Andrés is een prachtige kerk midden in de wijk afkomstig uit de Habsburg periode van Madrid, tussen 1500 en 1700. Het prachtige kathedraal San Francisco El Grande Madrid ligt in het westelijke deel van La Latina. In dit kathedraal zijn er vele schilderijen, fresco’s en glas-in-lood-ramen.

Chueca

In Chueca zijn de meest trendy restaurants, cafés en barren te vinden. Daarnaast zijn er de musea Museo Romantico, Museo Municipal en het Palacio de Justicia. In deze wijk is er veel jeugd te vinden tot ‘s avonds laat.

Malasaña

Malasaña is een rustige wijk in het noorden van Madrid. Er zijn voornamelijk wat ouderwetsere bars, cafés en restaurants en de prijzen liggen hier ook een stuk lager. Het festival van San Isidro wordt hier uitgebreid gevierd op het Plaza del Dos de Mayo. Tijdens het festival staat het plein vol met mensen die aan het drinken en feesten zijn. In Malasaña vind je ook juwelierszaken en ambachts winkeltjes.

Salamanca

Salamanca staat bekend als de wat rijkere buurt van Madrid. De dure hotels en restaurants zijn hier gevestigd en ook de dure winkelketens. Er zijn vele chique bars en cafés te vinden. Voor futuristische gebouwen, kunst en musea moet je ook Salamanca bezoeken. Een van de bekendste voetbalclubs ter wereld, Real Madrid, heeft haar thuishaven in Salamanca gevestigd. Het enorme voetbalstadion Santiago Bernabeu ligt tussen de flats en huizen van Salamanca. Het verkeer kan dus goed vast zitten tijdens de dagen dat de voetballers zoals Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Sergio Ramos spelen.

Lavapiés

Lavapiés is de multiculturele wijk van Madrid. Je vindt hier onder andere winkels, bars en restaurants gerund door mensen uit India, het Midden Oosten en China. Dit zorgt ervoor dat je in deze wijk een enorm groot en breed aanbod aan eten hebt. De meeste bars en restaurants hebben het plaatselijke drankje Cidrerias, wat een combinatie van cider en sangria is. Dit moet je zeker een keer proberen!