Hotels in New York

In New York City zijn er 113.000 hotelkamers te vinden. Of je nou een budget hotel zoekt of een 5-sterren hotel in New York, voor elke prijsklasse is er wel iets te vinden. We helpen je graag om je droom hotel te vinden. De meest handige plek om te slapen is op Manhattan. Vanaf daar kun je gemakkelijk reizen naar de meeste bezienswaardigheden in de City That Never Sleeps. Overnachten in New York hoeft niet per se duur te zijn, goedkopere hotels vind je in de wijken Queens en Brooklyn. Op deze pagina geven wij informatie over de type kamers in hotels, de betaalwijze, de faciliteiten, hoe en wanneer je fooi geeft en informatie over het eten of een drankje doen in een restaurant of bar van een hotel. Boek gemakkelijk je hotel via het menu op deze pagina.

Welke type kamers zijn er in New York?

Tijdens het boeken van een hotel in New York City zul je vaak verschillende kameropties krijgen. Hoewel dit bij elk hotel verschillend is, zijn er wel algemene termen die vaak voorkomen:

 • Classic. Een standaard kamer, vaak met een groot bed of twee kleine bedden, badkamer, televisie en klein bureau.
 • Executive Rooms. Een grote kamer, met vaak twee grote bedden, een ontspanningsruimte, badkamer en meerdere televisies.
 • Suites. In de suites heb je een grote woonkamer, grote eettafel, badkamer en meerdere televisies.

Daarnaast worden de kamers ook vaak aangegeven met het soort bed. Termen zoals King, Queen, Twin en Full size beds worden vaak gebruikt. Een Twin bed is een eenpersoonsbed, maar iets wijder dan de eenpersoonsbedden in Nederland. Een Full size bed is een standaard tweepersoonsbed. Een Queen bed is iets breder dan een standaard tweepersoonsbed en King is het grootst. Dit is twee keer een Twin bed. Wat je ook zult tegenkomen is dat er staat of het een corner room is, room with a view of top floor rooms. De corner rooms zijn meestal een stuk rustiger en je een tweeledig uitzicht. Veel hotels in New York City zijn in enorme hoge gebouwen dus zijn er veel kamers met een mooi uitzicht. Onze tip: vraag naar een kamer op een hoge verdieping voor een geweldig uitzicht over New York.

Hotels betalen in New York City

In Amerika betaal je hotels eigenlijk altijd met creditcard. Via onze website kun je betalen met iDEAL, Bancontact Mister Cash, PayPal, Mastercard, Visa en nog veel meer. Meestal wordt je gevraagd om alleen nog de toeristenbelasting in het hotel zelf te betalen. Let op: je hebt wel een creditcard nodig om de borg in een hotel te betalen.

Faciliteiten Hotels in New York City

De meeste hotels in New York City bieden de volgende faciliteiten aan:

 • Restaurants
 • Fitness
 • Wi-Fi Airconditioning
 • Föhn
 • Zwembad
 • Parkeergelegenheid
 • Dakterras
 • Minibars
 • Kluisjes

Fooi geven in Hotels in New York City

Wanneer je de kamer verlaat is het gebruikelijk om een fooi achter te laten voor de schoonmakers. Denk hierbij aan $1 of $2. Ook de bellboy, die je koffer naar je kamer brengt, geef je een tip. Als het hotel valetparking aanbiedt is het ook gebruikelijk de persoon die je auto parkeert een tip te geven. Valet parking komt vaker voor in de Verenigde Staten dan in Europa. Wanneer je de auto aflevert parkeert deze persoon hem in de garage of op de parkeerplaats van het hotel. Je ontvangt een ticket en als je de auto weer nodig hebt geef je die terug, waarna de auto weer netjes wordt afgeleverd. Eenzelfde tip als $1 of $2 is voldoende, maar je mag altijd meer geven.

Eten of een drankje doen in Hotels in New York City

In Amerika is het heel gebruikelijk om naar de restaurants van hotels te gaan. Hier kun je je gewoon aanmelden als gewone gast en betaal je aan het einde van de maaltijd.