Vliegticket Bangkok

Bangkok is één van de grote metropolen ter wereld en inspireerde vele musici en producers voor muziek en films en is uiteraard het startpunt voor vele reizen naar en door Thailand. In Bangkok vind je letterlijk een wereld aan geuren en kleuren. Overal op straat wordt gegeten en vind je kleine stalletjes waar het eten à la minute voor je wordt klaar gemaakt. Bangkok kent ook diverse markten die overdag plaats vinden, maar ook ‘s avonds. En uiteraard kun je er uitstekend shoppen in Bangkok, er zijn diverse moderne winkelcentra maar ook diverse wijken waar je vele en vele kledingwinkels aantreft. Wat zeker niet op je to-do lijst mag ontbreken is natuurlijk een bezoek aan het Royal Palace, een complex met diverse gebouwen en tempels.

Goedkoop vliegticket Bangkok

Als je een vliegticket Bangkok wilt boeken kun je kiezen voor non-stop vluchten vanaf Amsterdam of bijvoorbeeld Düsseldorf. Een andere optie, en vaak voordeliger, is een vlucht met 1 tussenstop waarbij je dus overstapt op een andere luchthaven. Het is dan vaak ook toegestaan om een aantal nachten op die bestemming te verblijven, zodat je nog een stad met je reis naar Bangkok kunt combineren. Als je arriveert op de luchthaven van Bangkok kom je aan op de internationale luchthaven Suvanabhumi. Bangkok heeft 2 luchthavens, de tweede luchthaven wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Vanaf Suvanabhui airport kun je verder reizen naar het centrum van Bangkok per taxi, bus of met de Skytrain. Dit is een goedkope en snelle manier om je plaats van bestemming in Bangkok te bereiken

Bangkok tips

Plan voor je bezoek zeker een aantal dagen in. Er is veel te doen en veel te zien! Tips nodig? Bekijk dan deze video over Bangkok met 25 tips wat je kunt doen in Bangkok!

De Sirocco bar

De Sirocco bar Bangkok is één van de mooiste rooftopbars van Bangkok. Volledig open-air waar je zowel kunt dineren als een cocktail drinken. De cocktailbar verandert continu van kleur. Het uitzicht vanaf deze rooftopbar over Bangkok is werkelijk fenomenaal. Dat inspireerde ook de producers van de film The Hangover 2, de shot waarbij de helikopter tevoorschijn komt is hier genomen. De drankjes zijn voor Thaise begrippen zeker niet goedkoop, maar het uitzicht maakt heel veel goed! Om de Sirocco bar te bezoeken dien je wel gepast gekleed te gaan. De openingstijden zijn van 18:00 tot 01.00 uur.

Fietsen in Bangkok

Waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt vanwege het drukke verkeer, maar een fietstocht door Bangkok brengt je op hele verrassende plaatsen en laat je een heel ander beeld van Bangkok zien. Zo heeft Bangkok een jungle-achtig park waar je door heen kunt fietsen. Bij de meeste fietstours maak je vaak ook nog een oversteek per longtailboot.