Vliegticket Barcelona

Barcelona is een favoriete bestemming voor een stedentrip of een korte vakantie. De stad herbergt veel cultuur en is gelegen aan de Middellandse zee, dus zelfs voor een zonvakantie kun je naar Barcelona, zo combineer je een zonvakantie én een stedentrip!

Vliegticket naar Barcelona reserveren

Vanuit Nederland zijn er dagelijks meerdere vluchten naar Barcelona, een goedkoop vliegticket Barcelona heb je dus zo gevonden. Hoewel Barcelona officieel over 1 vliegveld beschikt, vliegen met name de low-cost luchtvaartmaatschappijen naar nabij gelegen vliegvelden, zoals Reus en Girona. Als je een vliegticket Barcelona boekt, raden we je aan rechtstreeks naar het vliegveld van Barcelona zelf te vliegen, dat is ‘El Prat de Llobregat’. Het vliegveld ligt op ongeveer zo’n 18 kilometer van Barcelona. Vanaf het vliegveld van Barcelona kun je makkelijk per trein reizen naar het centrum van Barcelona. Een andere optie is de Aerobus. Dit is een shuttle tussen het vliegveld en het centrum van Barcelona. Afhankelijk van de verkeersdrukte ben je in ongeveer 30 tot 45 minuten vanaf de luchthaven in het centrum van Barcelona. De eindbestemming van de bus is Plaça Catalunya. De bus vrijwel iedere 10 minuten de reis kost ongeveer € 5 p.p.

Barcelona heeft eigenlijk maar één echte luchthaven. Dit is Barcelona El Prat. Op vele websites kom je ook de airports Barcelona Reus en Barcelona Girona tegen. Deze liggen echter een stuk verder van het centrum van Barcelona dan El Prat. Vele goedkopere luchtvaartmaatschappijen vliegen op Reus en Girona. Deze liggen ruim 120 kilometer van Barcelona vandaan.

Barcelona El Prat

Barcelona El Prat de Llobregat Airport is het grootste vliegveld van Barcelona, en op nummer twee grootste vliegvelden in Spanje na Madrid. De luchthaven ligt ten zuiden van Barcelona op 13 kilometer afstand. Het vliegveld heeft twee terminals. Op Terminal 1 komen de meeste vluchten aan. De terminal is in 2009 in gebruik genomen en staat op plaats 5 van ‘s werelds grootste terminals. Terminal 1 beschikt over de volgende faciliteiten:

 • Geldwisselkantoor
 • Achtergelaten bagage kantoor
 • Restaurants, café en bars
 • Winkels
 • Toeristeninformatie
 • VIP lounges

Mocht je van terminal 1 naar terminal 2 moeten reizen, of andersom, dan kan je gebruik maken van de gratis pendelbussen. De twee terminals liggen 4 kilometer van elkaar vandaan, vandaar dat de groene shuttlebus u in 10 - 15 minuten van de ene naar het andere brengt. De bussen rijden elke 6 minuten, de gehele dag door. Voornamelijk de low-cost airlines vertrekken en landen hier. Na de opening van Terminal 1 was Terminal 2 bijna leeg, totdat de prijs werd verlaagd en het aantrekkelijker werd voor low-cost airlines om hier naartoe te vliegen.

Barcelona Reus

Barcelona Reus airport ligt op 106 kilometer afstand van Barcelona dicht bij de steden Reus en Tarragona. Ook de bekende badplaats Salou ligt dicht bij dit vliegveld. Op dit vliegveld komen de luchtvaartmaatschappijen Ryanair, Jetairfly, Thomson Airways aan. Het vliegveld heeft enkele winkels, pinautomaten, autohuur mogelijkheden en taxi services.

Barcelona Girona

Het Girona-Costa Brava airport ligt 103 kilometer ten noorden van Barcelona. Vanuit hier zijn er vele vluchten naar andere steden in Europa. Ryanair is de grootste vliegtuigmaatschappij die hier actief is. Als je land op Girona reis je gemakkelijk naar de Pyreneeën en Zuid-Frankrijk. In Girona airport is een grote duty-free winkel te vinden, pinautomaten, een wisselkantoor en enkele restaurants.

Hoe reis ik van/naar het airport van Barcelona?

Barcelona El Prat

Vanaf Barcelona El Prat heb je meerdere mogelijkheden om te reizen naar het centrum van Barcelona.

 • De Aerobus is de gemakkelijkste en snelste manier om naar het centrum te reizen. Een enkeltje met de Aerobus kost € 5,90 en hij stopt onder andere op Plaça Espanya en Plaza Catalunya. De Aerobus vertrekt bijna elke 5 minuten. De bus is goed te herkennen door de opvallende lichtblauwe kleur en door de grote letters AEROBUS aan de zijkanten van de bus. Je koopt je ticket bij de machines bij de halte, de conducteur of het aanwezige personeel. In de terminals volg je gemakkelijk de bordjes met Aerobus erop. Vanaf Plaça Catalunya neem je ook de bus terug. Let goed op of de bus naar T1 of T2 vertrekt. Dit staat aangegeven met borden en in de bushokjes. Mocht je per ongeluk de verkeerde hebben gekozen, dan kan je met de shuttlebus tussen de twee terminals reizen. Deze rit is gratis en duurt ongeveer 15 minuten.
 • Sinds 2016 is er ook een metroverbinding die elke 7 minuten rijdt vanaf beide terminals en Barcelona. Deze metro stopt niet in het centrum, maar in het westen van Barcelona. De eindhalte is metrostation Zona Universitària. Een enkeltje kost € 4,90, iets goedkoper dan de Aerobus, maar brengt je niet naar de centraal gelegen haltes in Barcelona.
 • De trein rijdt van en naar Passeig de Gràcia en naar Estacio Sants naar Terminal 2. Beide stations zijn erg groot dus plan voldoende tijd in om het juiste perron te vinden. De treinen rijden tussen 05.00 en 23.00 en de ritduur is tussen de 19 en 26 minuten.
 • Uiteraard kun je ook de taxi nemen. De startkosten van taxi’s op het vliegveld zijn € 20,00, daarna betaal je een toeslag van € 3,10 en € 1,10 per kilometer vanaf T1 en € 1,30 per kilometer vanaf T2. Totale kosten naar het centrum zijn ongeveer € 35.
 • Vanaf Barcelona El Prat Airport kun je ook een auto huren. Meer informatie daarover op deze pagina.

Barcelona Reus

Reus ligt 106 kilometer van Barcelona vandaan. Met de bus kun je reizen tussen de twee bestemmingen. Vanaf het station Barcelona Sants neem je de bus naar Reus Airport. Deze tickets zijn vanaf € 14,-. Daarnaast kun je ook de trein nemen naar het centrum van Reus en dan verder per bus.

Barcelona Girona

De verbinding tussen het vliegveld van Girona en het centrum van Barcelona is een stuk lastiger. Er zijn geen directe verbindingen, dus reis je eerst naar het centrum van Girona. Vanuit daar neem je de trein direct naar Barcelona Sants.

Barcelona Tips

Eén van de bekendste bouwwerken in Barcelona is La Sagrada Familia, de nog steeds niet voltooide kathedraal ontworpen door Antoni Gaudí. De nalatenschap van Gaudí is meer dan La Sagrada Familia. Zo kun je Parque Guell bezoeken en is ook het Palau Güell een bekend bouwwerk in Barcelona. En dan heb je uiteraard nog het strand in Barcelona waar je heerlijk kunt chillen.

Barça en Nou Camp

In Barcelona kun je er niet omheen; Barça, més que en club (meer dan een club). Men is trots op de voetbalclub Barça. En bij Barça ligt natuurlijk ook een stukje Nederlandse historie, vooral dankzij Johan Cruyff. FC Barcelona is voor de inwoners van Barcelona meer dan een voetbalclub, het is het symbool van Catalonië. De wedstrijd van het jaar is de competitiewedstrijd in Nou Camp tegen Real Madrid. Het is dan vrijwel onmogelijk om aan kaarten te komen, tenzij je daar een behoorlijk bedrag voor wilt neerleggen. Het officiële verkoopkanaal van tickets voor FC Barcelona vind je hier. Voetbalt FC Barcelona niet, dan kun je natuurlijk ook een tour door het stadion maken. Vooral de prijzenkast is indrukwekkend! Let er op dat als je een vliegticket Barcelona boekt voor het bijwonen van een wedstrijd, de definitieve speeltijden in Spanje pas enkele weken voor aanvang bekend zijn.

Fietsen in Barcelona

Fietsen door Barcelona is hele leuke manier om de stad te leren kennen. Er ligt al zo’n 120 kilometer aan fietspaden in Barcelona. Met de fiets kun je natuurlijk makkelijk de kleine straatjes verkennen of van je hotel naar het strand fietsen. Of je bezoekt bijvoorbeeld het Olympisch Stadion. Er zijn diverse bedrijfjes waar je fietsen kunt huren, wil je de stad echt goed ontdekken met een insider, dan kun je ook een fietstour boeken onder begeleiding van een gids.

Font Màgica

Een romantische tip voor je verblijf in Barcelona: de Font Màgica. ‘s Avonds vindt er een prachtig schouwspel plaats van lichteffecten samen met de fontein begeleid met passende muziek. Een bijzonder moment om even bij stil te staan. Vooral in de lente en zomermaanden is het een heerlijk moment om samen met je partner even weg te dromen … Je vindt de fontein aan de Avenida de Maria Cristina, aan de voet van de heuvel bij het Parque Montjuïc.