Vliegticket Dubai

In Dubai geldt letterlijk ‘the sky is the limit’! Het oliestaatje realiseerde zich aan het einde van de 20-ste eeuw dat de oliereserves in de 21-ste eeuw aanzienlijk zullen afnemen en een andere inkomstenbron noodzakelijk wordt. In rap tempo werd Dubai vervolgens klaar gestoomd voor het toerisme wat resulteerde in een exclusieve vakantiebestemming met veelzijdige faciliteiten. Tot op heden beschikt Dubai over het hoogste bouwwerk ter wereld: de Burj Khalifa, letterlijk het middelpunt van Dubai. Het klimaat in Dubai is, zeker in onze winter, perfect voor een (korte) vakantie.

Vliegticket naar Dubai reserveren

Voor een vliegticket Dubai kun je kiezen uit vele mogelijkheden, vertrek vanaf verschillende vliegvelden dan behalve Schiphol en een ruime keuze uit luchtvaartmaatschappijen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai is Emirates, één van de eerste luchtvaartmaatschappijen die het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, in dienst nam voor commerciële vluchten. Boek je een vliegticket Dubai met Emirates vanaf Schiphol, dan vlieg je met de A380 naar Dubai. Emirates beschikt over een aparte termimal op het vliegveld van Dubai. Vanaf het vliegveld van Dubai kun je verder reizen er taxi, per bus of per metro.

Dubai Tips

Dubai heeft veel te bieden, qua excursies, tours en attracties. Natuurlijk kun je heerlijk relaxen aan het strand van Dubai, maar dat maakt je reis naar Dubai niet compleet!

Skiën in Dubai

In eerste instantie zul je denken aan zandskiën waarschijnlijk, ook dat kan. Echter, in de Mall of the Emirates ligt een gigantisch overdekt skicentrum met zelfs zwarte pistes. Om te skiën hoef je niets mee te nemen, alle uitrusting kun je ter plekke huren. De kosten vallen mee, een dagpas inclusief al het materiaal kost ongeveer € 60,- voor een volwassene. Ski Dubai is elke dag geopend van 10.00 ‘s ochtends tot 23.00 ‘s avonds.

Jeepsafari in de woenstijn van Dubai

Waar vele jeepsafari’s op verharde en onverharde wegen blijven, gaat de jeepsafari in Dubai een stap verder. Na aankomst bij de woestijn laat men de banden van de jeeps deels leeg lopen om vervolgens aan het avontuur te beginnen. De jeeps rijden langs en over de duinkammen, de ene duin na de ander. Met recht een ‘bumpy ride’. Let erop dat de jeeps behoorlijk door elkaar kunnen schudden! Halverwege maak je een stop om rustig de zonsondergang te kunnen bekijken. Daarna rij je door naar een tentenkamp waar je kunt genieten van een barbecue en shows.

Skydiving Dubai

Oké, het is niet voor iedereen weggelegd, maar het is ervaring die je je lang zal blijven herinneren! Skydiven boven Dubai. Spreek voor zich dat je een fantastisch uitzicht hebt over Dubai en vooral op The Palm Island. Bijkomend voordeel is dat je in een warme lucht kan skydiven. En heb je geen ervaring, dan kun je natuurlijk altijd een sprong maken met een instructeur.