Vliegticket Lissabon

Lissabon behoort tot de oudste steden van Europa en is prachtig gelegen aan de rivier de Taag. In Lissabon vind je een aantal grote bruggen over deze rivier waarvan de meest opvallende de ‘Ponte 25 de Abril’ is. Deze brug lijkt veel op de ‘Golden Gate Bridge’ in San Francisco. De stad heeft een aangenaam klimaat voor een stedentrip.

Vliegticket Lissabon reserveren

Als je een vliegticket Lissabon hebt geboekt arriveer je op het internationale vliegveld van Lissabon, Lisbon Portela Airport. Vanaf het vliegveld kun je verder reizen naar het centrum van de stad met de metro, een rit van ongeveer een kwartiertje. De metro rijdt gemiddeld om de 6 tot 9 minuten. De metro is de snelste manier om het centrum te bereiken. Naar Lissabon vlieg je ongeveer in 3 uur. Er zijn dagelijks vliegtickets naar Lissabon beschikbaar.

Lissabon Tips

Zeker aan te raden is om de Lisboa Card te kopen zodra je in Lissabon bent. Deze card biedt je veel voordelen: gratis vervoer met de metro, tram en bus èn gratis toegang tot maar liefst 80 musea en bezienswaardigheden! Deze koop je al vanaf € 18,50 p.p. en deze is dan 24 uur geldig.

De Docas

De Docas is een gedeelte van de stad gelegen aan de Taag onder de Ponte 25 de Abril. Hier vind je oude pakhuizen aan de promenade. In deze nostalgische pakhuizen zijn nu restaurants en bars gevestigd. Voor verse visgerechten is dit een aanrader! De bars zijn trendy, dus na je diner kun je een drankje of cocktail halen in één van deze bars, of je geniet nog lekker van de avond op het terras.

Elevador de Santa Justa

Dit bouwwerk kun je bijna niet missen, het is een lift welke je brengt van de benedenstad naar de bovenstad. Het hoogteverschil tussen deze twee stadsdelen bedraagt zo’n 33 meter. Deze lift is compleet van staal gebouwd. Bovenop de lift kun je plaatsnemen op een terras. Bestel een drankje en geniet ondertussen van een prachtig uitzicht over de stad!

De wijk Alfama

Voor pure romantiek trek je je wandelschoenen aan en ga je samen met je partner een wandeling maken voor deze stad. Het is een prachtig stadsdeel met smalle straatjes, trappen en meerdere poorten.  Door de vele kleuren bloemen, gevels van de huizen waan je je letterlijk in een kleurrijke wijk! ‘s Middags kun je genieten van een lunch in vele kleine authentieke restaurantjes en ‘s avonds kun je genieten van de prachtige fadomuziek in cafés!