Vliegticket Londen

Als je een vliegticket Londen boekt, let dan op de vliegvelden. Londen heeft namelijk 5 vliegvelden; Londen Heathrow, Londen Gatwick, Londen City Airport, Stansted en Luton. Als je een vliegticket Londen boekt met een low-cost luchtvaartmaatschappij, dan vlieg je vrijwel zeker op Stansted of Luton, de overige luchtvaartmaatschappijen vliegen vooral op Gatwick en Heathrow. Londen City Airport is vrij centraal gelegen en kent een vrij korte reistijd naar het centrum. Alle luchthaven zijn goed verbonden per trein of metro met het centrum van Londen. Vliegen naar Londen is een korte reis, inclusief opstijgen en landen ben je er binnen een uur.

Londen Tips

Met een vliegticket Londen kun je de bekendste winkelstraten in Londen ontdekken, dat zijn Oxford Street en Regent Street. Deze winkelstraten bevinden zich in het centrum, in het district West End. West End is natuurlijk ook bekend om de vele theaters die Londen rijk is en waar de bekende en minder bekende musicals vertoond worden. Vooral de straat The Strand is een aaneenschakeling van theaters, bars en restaurants. In die straat rijden dan ook nog eens de typische Engelse dubbeldekkers en taxi’s wat het plaatje helemaal compleet maakt. Het bekendste plein is natuurlijk Piccadilly Circus, net als het Time Square in New York voorzien van vele neonverlichting met reclame.

London Eye

De Londen Eye vind je vlakbij de Big Ben en is een uitgelezen kans om Londen vanuit de hoogte te zien. Dit enorme reuzenrad is voorzien van 32 afgesloten glazen cabines en dat bied je natuurlijk een fantastisch uitzicht over Londen, vooral bij helder weer. In ongeveer een half uurtje draai het reuzenrad rond. Zelfs ‘s avonds is het zeer de moeite waard om een ritje te maken om alle verlichte gebouwen te kunnen zien. Het rad draait vrij langzaam, bij het in- en uitstappen staat het ook niet stil. De Londen Eye opent ‘ sochtends om 10.00 uur en sluit ‘s avonds 20:30 uur, in het zomerseizoen om 21:30. Op feestdagen kan het reuzenrad eerder sluiten, dus check vooraf de openingstijden op de site.

The Shard

Als je de Londen Eye een te grote uitdaging vindt, dan kun je naar het observatiedeck van The Shard. The Shard is momenteel, met een hoogte van 306 meter het hoogste gebouw van de Europese Unie. Het is geopend in juli in 2012. Op de 72e verdieping bevindt zich het observatiedeck op een hoogte van 244 meter. Spreekt voor zich dat je daar prachtige uitzichten hebt op Londen. Meer info vind je hier.

Pacha Londen

Voor een avondje uit, of beter gezegd een goede clubavond, kun je je in het nachtleven storten in Pacha Londen. Pacha heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Wereldwijd één van de beste clubs met als bakermat Ibiza. Meer info vind je op de site van Pacha Londen.