Vliegticket Madrid

Madrid is letterlijke en figuurlijk het middelpunt van Spanje. De regering, de koning en de grote mediabedrijven hebben vrijwel allemaal het hoofdkantoor in Madrid. Natuurlijk kun je in Madrid terecht in de bekende Spaanse warenhuizen en de grote winkelstraten. En daarnaast kun je in Madrid wat vele Spanjaarden graag doen: tapa’s eten.

Vliegticket Madrid reserveren

Een vliegticket Madrid heb je zo gevonden bij FairShare Travel. Vliegen naar Madrid duurt ongeveer zo’n 2 uur vanaf Schiphol. Er zijn meerdere vluchten per dag vanaf Schiphol naar Madrid. Het vliegveld van Madrid ligt op zo’n 12 kilometer van het centrum van Madrid. Als je met je vliegticket Madrid bent aangekomen op de luchthaven van Madrid, kun je gemakkelijk per metro verder reizen naar het centrum van Madrid. Er rijden ook luchthaven shuttles vanaf de luchthaven van Madrid naar het centrum en vice versa. Uiteraard kun je ook per taxi naar het centrum van Madrid reizen.

Tips Madrid

Je kunt Madrid niet verlaten zonder echte authentieke Spaanse tapa’s te hebben gegeten. Breng zeker een bezoek aan de  pleinen Plaza de España en Puerta del Sol. Madrid is voorzien van vele historische gebouwen waarvan enkele ook rondom de plaza’s staan. De jaarwisseling in Madrid vindt altijd plaats op de Puerta del Sol.

Het Bernabéu van Real Madrid

In het stadion Bernabéu, of voluit Estadio Santiago Bernabéu voetbalt ‘De Koninklijke’ oftewel Real Madrid. In het stadion kunnen iets meer dan 85.000 toeschouwers die Real Madrid al vele prijzen zagen binnen slepen. De prijzenkast van Real Madrid is dan ook indrukwekkend. In het stadion kun je een backstage tour maken waarbij je door de spelerstunnel kan lopen, de kleedkamers kan bezichtigen, de perskamer en je mag even op het veld staan. Ben je in Madrid en wil je een wedstrijd bijwonen? Check dan de officiële site.

Museo del Prado

Als je een kunstliefhebber bent, dan mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie met meesterstukken van de bekende Europese schilders. Je kunt er een dag voor uittrekken, want het museum bevat zo’n 13.000 stukken aan tekeningen en prenten, ongeveer 7600 schilderijen en circa 700 beelden. Het Prado museum is één van de grootste kunstmusea ter wereld.

Mercado San Miguel

De Mercado San Miguel vind je op loopafstand van de Plaza Mayor. Het is een overdekt marktgebouw verspreid over 2 verdiepingen. Het is oud gebouw waarin waar je niet zozeer een traditionele markt vindt, maar waar gastronomische liefhebbers de veelzijdigheid kunnen proeven van de Spaanse gastronomie. Regelmatig zijn er ook presentaties van gastronomische producten. Er is een aanbod van circa 33 winkels waar je de beste producten kan uitproberen, voor de fijnproever die delicatessen kan waarderen een niet te missen kans voor de smaakpapillen.