Vliegticket München

Bij München denken we al gauw aan het fameuze bierfestival ‘Oktoberfest’ en de voetbalclub Bayern München waar successen gevierd kunnen worden met een kleine Nederlandse inbreng. Het is de derde stad van Duitsland en heeft bijna 1,4 miljoen inwoners. De zuidelijke ligging en de Beierse gezelligheid maakt München een leuke bestemming voor een weekendje weg.

Vliegticket München reserveren

Een vliegticket München boek je makkelijk en snel bij FairShare Travel. Vanaf Amsterdam vlieg je in 1,5 uur non-stop naar München. Je vliegt aan op het internationale vliegveld van München, Franz Josef Strauß. Het vliegveld van Munchen bevindt zich op zo’n 30 kilometer van de stad. Vanaf het vliegveld van München kun je per trein verder reizen naar het centrum van de stad. De rit duurt zo’n 45 minuten en kost je ongeveer € 11. Zowel KLM als Lufthansa vliegen dagelijks meerdere malen naar München, je kunt zo vertrektijden uitkiezen die het beste bij je stedentrip naar München passen.

München tips

Naast een lekker biertje drinken of een typische worst eten, kun je in München ook diverse musea en parken bezoeken, of je duikt de winkelstraten in. De stad zelf herbergt veel historische gebouwen, al wandelend door de diverse straten zie je zo al veel prachtige bouwwerken!

Oktoberfest

Het volgende Oktoberfest in München vindt plaats van 20 september t/m 5 oktober 2014. Het Oktoberfest is het grootste bierfeest ter wereld en trekt jaarlijks zo’n 6 miljoen bezoekers. Oorspronkelijk was het Oktoberfest een paarden-race maar gedurende de jaren ontwikkelde het festival zich tot een bierfeest. Het bier wat deze dagen zeer rijkelijk vloeit is het Munich bier. En pas op, dit bier heeft gemiddeld 1% meer alcoholpromillage dan het gemiddelde. En als je een bier bestelt, krijg je een glas met 1 liter inhoud!

Bayern München en de Allianz Arena

De Allianz Arena is de thuishaven van FC Bayern München. Het voetbalstadion valt vooral op door het volledig verlichte exterieur. Het stadion is dan dusdanig verlicht dat je het ‘s avonds vanuit de bergen in het achterland van München kan waarnemen bij helder weer. Ben je in het weekend in München, dan zou je uiteraard een voetbalwedstrijd kunnen bijwonen.

Englischer Garten

Wil je even een rustmomentje tijdens je stedentrip München? Ga dan heer Englischer Garten. Dit is een groot stadspark even uit het centrum van de stad. Je vindt hier naast uitgestrekte grasvelden om even te genieten van de zon ook diverse eettentjes als ook een aantal biergartens. Heerlijk om even tot rust te komen!