Vliegticket New York

New York; The big Apple, The city that never sleeps of The Empire City. New York spreekt bij velen tot de verbeelding en dat is ook wel terecht. De stad bruist, de skyline is prachtig en er is enorm veel te zien. En uiteraard kun je er uitstekend shoppen.

Vliegticket New York reserveren

Als je een vliegticket New York boekt, let er dan op op welk vliegveld je arriveert. New York beschikt over  3 vliegvelden; John F. Kenndy (JFK), La Guardia Airport (LGA) en Newark (EWR). Newark ligt aan de overkant van de Hudson rivier in Newark, New Jersey. Met een vliegticket New York zul je meestal aanvliegen op John F. Kennedy International Airport. Een vliegticket New York koop je soms al vanaf € 499! Vanaf John F. Kennedy airport kun je per taxi verder reizen naar Manhattan of per trein en metro. De trein rijdt naar een aantal metro stations waar vandaan je verder kunt reizen naar Manhattan. Ook vanaf Newark kun je verder reizen per trein en metro. Vanaf La Guardia kun je ook per bus naar Manhattan reizen. Voor alle vliegvelden geldt ook dat je een gedeelde taxi vooraf kunt bestellen. Dan deel je de taxi met meerdere reizigers. Het voordeel daarvan is dat je goedkoper uit bent dan een normale taxi en op een comfortabele manier naar je hotel kan reizen. Ook kun je een privé taxi vooraf boeken wat eveneens een goedkopere optie is.

Tips New York

De belangrijkste tip voor New York is: boek vooraf je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden! Dit voorkomt teleurstelling als je ter plaatse bent en er geen tijdstippen meer vrij zijn om een bezienswaardigheid te bezoeken. Vooral als je het Vrijheidsbeeld en de kroon van binnen wilt bezoeken dien je ruim van tevoren je reservering online te maken!

Top of the Rock Observation Deck

Waar veel bezoekers van New York graag The Empire State Building willen bezoeken is de Top of the Rock Observation Deck een heel goed alternatief. Vanaf de 70-ste verdieping zijn er 3 etages met prachtige uitzichten vooral over Central Park. Zodra je de lift in stapt begint al het avontuur, de deuren van de lift  sluiten, men dimt het licht en vervolgens gaat de verlichting in het plafond van de lift uit … Vanaf dat moment kijk je recht in de liftschacht waar je helemaal bovenin een rood lampje ziet branden. Dat is ook je eindbestemming!

Fietsen door Central Park en New York

Het Central Park is het groene hart van New York. Vooral in de weekenden sporten veel New Yorkers in het park, vooral hardlopen is een favoriete bezigheid. Je kunt door het hele park fietsen, maar niet op de onverharde paden. Onze tip: fiets daarna naar de Hudson rivier en fiets vervolgens zuidwaarts richting het Financial District. Aansluitend fiets je weer terug door de straten van New York naar het verhuurpunt.

Helicoptervlucht boven Manhattan

De helicopters vliegen een vaste route boven de Hudson rivier. Je vliegt over Liberty Island waar je natuurlijk een prachtig zicht hebt op het vrijheidsbeeld. Dan maakt de helicopter een bocht en vlieg je recht op Manhattan af! Het uitzicht vanuit de helicopter is werkelijk fenomenaal. De vluchtduur is ongeveer 12 minuten voor de standaard (en tevens korste) route. Tip: vlieg in de namiddag aangezien dan de zon op het juiste deel van Manhattan schijnt zodat je prachtige foto’s kunt maken!