Vliegticket Parijs

Parijs is de stad waar we allemaal geweest willen zijn. De stad voor de romantici en voor de fashionistas. De stad waar vele Hollywood blockbusters (deels) zijn opgenomen en de stad waar het Amerikaanse concern Walt Disney besloot Disneyland te bouwen. Parijs is de stad voor een romantische stedentrip, heerlijk genieten van Franse gerechten en Franse wijnen en vooral wegdromen op de idyllische pleinen die de stad rijk is.

Vliegticket Parijs reserveren

Als je een vliegticket Parijs boekt, let dan op welk vliegveld je aanvliegt. Parijs heeft namelijk een aantal belangrijke vliegvelden. Met je vliegticket Parijs zul je vrijwel altijd aanvliegen op het grootste vliegveld van Parijs, namelijk Charles de Gaulle. Heb je met een low-cost luchtvaartmaatschappij je vliegticket Parijs geboekt, dan zul je misschien aanvliegen op Beauvais-Tillé, het vliegveld wat met name gebruikt wordt door de low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Het vliegveld Charles de Gaulle ligt op zo’n 25 kilometer ten noordoosten van Parijs. Vanaf het vliegveld kun je verder reizen met de trein die je in een half uurtje naar het treinstation Gare du Nord brengt. Een enkele reis kost ongeveer € 10. Ook kun je per bus naar het centrum van Parijs reizen. Deze bus rijdt vanaf het vliegveld direct naar Palais Garnier. Vanaf het vliegveld Orly kun je verder reizen per trein en bus. Land je op Beauvais-Tillé, dan kun je verder reizen per shuttlebus. Deze rijdt beperkt en daardoor is het aan te raden van tevoren een transfer te regelen.

Parijs tips

Als je een vliegticket Parijs hebt geboekt zul je ongetwijfeld de Eiffeltoren willen gaan bezoeken. We raden je aan om van tevoren je tickets online te reserveren, een ander voordeel daarvan is dat je ter plekke niet in de rij hoeft te staan. Meer info en prijzen vind je op de officiële website. Datzelfde geldt voor Disneyland Paris.