Vliegticket Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de stad in Zuid-Amerika waar je geweest moet zijn. Daarnaast de stad die de komende jaren flink in de publiciteit zal staan. Tijdens het WK Voetbal zal hier de finale worden gespeeld en in 2016 is het de hosting city van de Olympische Zomerspelen 2016. In Rio de Janeiro vind het je het beroemde strand ‘Copacabana’. Je kunt een aardige wandeling maken over het strand of de boulevard want het is zo’n 4 kilometer lang. Feesten op het strand kun je ook, regelmatig vinden er (dance) concerten plaats. Naast dit strand denk je in Rio de Janeiro al snel aan 2 andere populaire zaken: voetbal en het carnaval.

Er spelen 4 voetbalclubs van Rio de Janeiro in de hoogste divisie van Brazilië, drie daarvan spelen in het voetbalstadion Maracaña, het grootste voetbalstadion van Zuid-Amerika. In dit stadion vinden tevens de openings- en sluitingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2016. Er kunnen bijna 80.000 toeschouwers in het stadion. Het voetbalstadion is de thuishaven van de voetbalclubs Botafogo, Flamengo en Fluminense.

Carnaval in Rio de Janeiro

Tijdens Carnaval is Rio de Janeiro de place to be voor het aanschouwen van de optochten. Bedenk dat een vliegticket Rio de Janeiro in deze periode prijziger zal zijn vanwege de wereldwijde belangstelling. Het zijn vooral de sambadansscholen die tijdens deze parade alles uit de kast halen om zich van hun beste kant te laten zien. Niets is te gek en je ziet één grote dansende massa. Het zijn vooral de sambadansscholen die het Carnaval vieren. Het centrum van Rio gedurende het Carnaval is de Rua Marqués de Sapucaí, tijdens Carnaval tijdelijk omgedoopt tot het ‘Sambradrome’. Grote tribunes staan langs de kant van de weg om de meer dan honderd deelnemende sambadansscholen te kunnen aanschouwen! Voor tickets, check de

Vliegticket Rio de Janeiro reserveren

Als je een vliegticket Rio de Janeiro wil boeken, check dan van tevoren op welk vliegveld je wilt aanvliegen. Het belangrijkste vliegveld van Rio de Janeiro is het internationale vliegveld Antônio Carlos Jobim (GIG). Dit vliegveld is zo’n 20 kilometer gelegen ten noorden van het centrum van Rio de Janeiro. Vanaf dit vliegveld kun je verder reizen naar het centrum van Rio per taxi of per bus. Er zijn executive taxi’s (blauwe kleur) en normale taxi’s (gele kleur). De bussen rijden vanaf ongeveer 05:30 uur tot 23:30 uur 2x per uur naar het centrum van Rio. Het tweede belangrijkste vliegveld van Rio de Janeiro heet Santos Dumont. Dit vliegveld wordt vooral gebruikt voor nationale vluchten. Ook vanaf dat vliegveld kun je verder reizen naar downtown Rio met de taxi of met de bus.

Tips Rio de Janeiro

In Rio zul je je niet vervelen, dat is zeker. Overdag kun je chillen op het strand en ‘s avonds duik je het nachtleven in. Uiteraard heeft Rio veel meer te bieden dan dat!

Christus beeld op de Corcovado heuvel

Als je voor de eerste keer naar Rio de Janeiro gaat, mag dit niet op je to-do lijstje ontbreken. Met een treintje ga je naar boven waar je het 38 meter hoge Christusbeeld kunt bekijken. En je hebt natuurlijk een prachtig uitzicht over Rio de Janeiro!

De wijk Lapa

Dit is de uitgaanswijk van Rio waar je vrijwel overal de sambaklanken uit de bars hoort komen. Dit is vooral de wijk waar de Brazilianen zelf uitgaan om te dansen en andere mensen te ontmoeten. Op de vrijdagen en zaterdagen kan het behoorlijk druk zijn in deze wijk.

Paragliding of hanggliding

Je zult er een beetje lef voor moeten hebben, maar Rio heeft de ideale omstandigheden voor deze sporten. Geniet van de uitzichten tijdens je ‘vlucht’ en maak een zachte landing op het strand! Meer weten? Check de website van Skycenter Rio.