Vliegticket Rome

Rome is een stad vol met historie en romantiek. In de loop van de geschiedenis ontwikkelde de stad Rome zich tot de belangrijkste stad van de Westerse cultuur. Vanuit de geschiedenis is Rome bekend als hoofdstad van het Romeinse keizerrijk en tegenwoordig vooral om Vaticaanstad, de enclave binnen de stad Rome waar de zetel van de Paus is gevestigd.

Vliegticket Rome reserveren

Voor een vliegticket Rome heb je de keuze uit verschillende lowcost-luchtvaartmaatschappijen of de reguliere luchtvaartmaatschappijen. Rome heeft 2 belangrijke vliegvelden, namelijk Fiumicino (Leonardo da Vinci, op ongeveer 35 kilometer van het centrum van Rome) en Ciampino (op 12 km van het centrum van Rome). Het belangrijkste vliegveld is Fiumicino. Heb je een vliegticket Rome geboekt, dan zul je meestal op dit vliegveld aankomen. Vanaf dit vliegveld kun je verder reizen naar Rome met een express trein. Deze stopt in Rome op Stazione Termini, het belangrijkste treinstation van Rome. De rit per trein kost ongeveer € 10. Een taxi vanaf dit vliegveld kost ongeveer € 40. Heb je een vliegticket Rome geboekt met een lowcost-luchtvaartmaatschappij, dan zul je zo goed als aankomen op het vliegveld Ciampino. Vanaf dit vliegveld kun je verder reizen per bus (COTRAL) die stopt bij Anagnina metrostation, vandaar kun je verder reizen naar het Termini treintation. Na 23:00 uur ‘s avonds kun je alleen nog per taxi vanaf dit vliegveld naar Rome reizen (kosten ongeveer € 30).

Rome Tips

Eén ding is zeker, in Rome zul je je niet vervelen. Er zijn zo veel prachtige historische gebouwen, Vaticaanstad, de Spaanse trappen en wat te denken van de vele restaurants waar je verfijnde Italiaanse gerechten kunt eten.

De Romeinse tijd

Ga zelf op avontuur en laat je zintuigen kennis maken met de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Eén van de monumenten is natuurlijk het Colosseum, het grote amfitheater uit de Romeinse tijd. Het Forum Romanum was het domein van de Romeinse keizers, hier zie je vooral ruïnes en overblijfselen van de tempels. De Spaanse trappen zijn met name in de zomer populair door de vele bloemen die in het middel geplaatst worden. Vanaf het plein Piazza di Spagna loop je naar de hoger gelegen kerk. En uiteraard dien je de Trevi-fontein te bezoeken waar je de legende over de muntjes kan testen!

Piazza della Rotanda

Een leuk pleintje midden in het historische centrum van Rome. Ga daar ‘s avonds heen, want juist dan zie je de gezelligheid. Vele Italianen bezoeken dan het plein om er een drankje te nuttigen. In het midden van het plein staat ook een fontein.

Een drankje doen in de universiteitswijk San Lorenzo

In deze wijk vind je vele bars, wijnbars en natuurlijk de pizzerías. Zeker ‘s avonds heerst er een leuke ambiance door de vele studenten die genieten van een drankje of een etentje.