Vliegticket San Francisco

San Francisco is een wereldstad, gelegen aan de westkust van Amerika. De stad heeft veel te bieden; naast de bekende bezienswaardigheden heeft de stad leuke winkels, goede restaurants en gezellige wijken om te ontdekken. Vanuit San Francisco kan je er ook voor kiezen om de Highway 1 te nemen richting Los Angeles. De kronkelige weg langs de kust leid je langs prachtige rotsformaties, over bijzondere bruggen, door mooie dorpjes en langs mooie stranden. Boek vooraf je hotel(s), dan ben je zeker van een goede overnachtingsplaats.

Vliegticket San Francisco reserveren

Voor een vliegticket naar San Francisco kun je kiezen uit vele mogelijkheden. San Francisco International Airport SFO is de belangrijkste luchthaven van de stad. Je kunt kiezen voor een rechtstreekse vlucht of voor een vlucht met een overstap. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar San Francisco. Denk bijvoorbeeld aan KLM/Delta Airlines of United Airlines. Vanaf de luchthaven van San Francisco kun je de shuttle nemen naar het BART-station, vanwaar je de metro naar het centrum kunt nemen.

Tips San Francisco

Haal je huurauto of camper op aan het einde van je verblijf in San Francisco. De stad leent zicht prima om lopend te ontdekken en het openbaar vervoer is hier goed geregeld. Boek je excursie naar Alcatraz vooraf, zodat je zeker weet dat je een bezoek aan de oude gevangenis niet hoeft te missen.

Bezienswaardigheden

San Francisco kent veel bekende bezienswaardigheden. Denk aan de Golden Gate Bridge, de oude gevangenis Alcatraz, de zeehonden en eethuisjes bij Fishermann’s Wharf, het bruisende China Town, een ritje met de Cable Car, de Victoriaanse huizen bij Alamo Square en nog veel meer.

San Francisco en omgeving

De parken Yosemite, Sequoia en Death Valley zijn vanuit San Francisco goed te bereiken. Aan de andere kant van de Golden Gate Bridge ligt het schilderachtige plaatsje Sausalito. Leuke tip: huur een fiets in San Francisco en fiets de Golden Gate Bridge over en ontdek Sausalito met de fiets.